• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Accidentul rutier din Muntenegru, soldat cu cel putin 19 morti. 17 dintre victime sunt din Arges

Accidentul rutier din Muntenegru, soldat cu cel putin 19 morti. 17 dintre victime sunt din Arges

UPDATE: Cel putin 19 persoane au murit, dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru, relateaza site-ul postului B92.  Patru dintre pasagerii raniti prezinta risc vital si sunt conectati la aparate, anunta reprezentantul clinicii KCCG din Podgorica, citat de site-ul de stiri RTCG.

Alti 27 de pasageri au suferit rani moderate. Un copil muntenegrean care a fost martor la accident a fost ranit usor.  Autoritatile din Muntenegru au confirmat ca toate victimele din autocar sunt cetateni romani.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat anterior ca 17 romani au murit si ca opt dintre cele 30 de persoane ranite internate in spitalul din Podgorica se afla la terapie intensiva.

Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, ca 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din judetul Arges, fiind vorba despre 11 din Curtea de Arges si sase din Pitesti, iar dintre acestea sase au decedat, informeaza Mediafax.
 
Conform sursei citate, acest circuit era organizat anual, cu aceeasi agentie, de mai multi profesori din Pitesti, impreuna cu rude si cunostinte ale acestora.

Arafat a plecat noaptea trecuta in Muntenegru, impreuna cu doi consuli de la sectia consulara a MAE, pentru a evalua situatia si a decide daca sunt pacienti care trebuie adusi in Romania. 

Secretarul de stat a declarat a precizat ca este posibil, daca se fac procedurile necesare, ca persoanele decedate sa fie aduse in tara cu aeronava cu care el s-a deplasat in Munenegru, mentionand insa ca ranitii vor fi adusi cu un alt zbor, daca in urma evaluarii situatiei se va decide acest lucru.

O aeronava militara pusa la dispozitie de MApN este pregatita sa plece in Muntenegru pentru a aduce cetatenii romani raniti in accidentul in care un autocar romanesc cu turisti s-a prabusit intr-o prapastie, a declarat ministrul Mircea Dusa pentru Mediafax.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a convocat Celula de criza a MAE pentru accidentul din Muntenegru in care un autocar cu numere de inmatriculare romanesti s-a prabusit intr-o prapastie.

Marius Usturoi, directorul Mareea Travel, agentia de turism care a organizat circuitul, a precizat ca in autocarul operat de Gregory Tour, care s-a prabusit intr-o prapastie in Muntenegru, se aflau 47 de persoane, cetateni romani, intre care un minor.  Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

Mai multe informatii despre aceasta tragedie gasiti pe site-ul www.stirileprotv.ro


24 iunie 2013 16:02
Modifică setările cookies