• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Radu Beligan, intr-un top al celor mai puternici oameni din lume din domeniul divertismentului

Radu Beligan, intr-un top al celor mai puternici oameni din lume din domeniul divertismentului

Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice 100 de personalitati din lume din domeniul divertismentului. Alaturi de actorul roman, in clasament se regasesc numeroase celebritati de la Hollywood, potrivit site-ului american Business Insider.

Ce il face puternic pe Radu Beligan? "Acest actor roman, in varsta de 95 de ani, a fost declarat cel mai longeviv actor in activitate de catre Guinness World Records. El joaca in prezent rolul principal in spectacolul 'Egoistul/ Number One', de Jean Anouilh", se spune in materialul publicat pe Business Insider.
 
Celebritatile si copiii lor au o influenta majora in toate domeniile vietii - divertisment, afaceri, politica, tehnologie si moda -, se mai spune in materialul de pe Business Insider. In acelasi articol se precizeaza ca in clasament apar actori, regizori, producatori, directori de studiouri si oameni reprezentativi pentru industria de divertisment, care cu siguranta vor starni interesul tuturor in anul 2014.
 
In clasament se regasesc personalitati cu varsta cuprinsa intre un an (North West, fetita cantaretului Kanye West si a vedetei de televiziune Kim Kardashian) si 100 de ani (actrita Ellen Albertini Dow). Printre cele mai tinere celebritati se numara si Blue Ivy Carter, fetita in varsta de 2 ani a cantaretilor Beyoncé si Jay-Z, Louis Bullock, fiul in varsta de 4 ani al actritei Sandra Bullock, Vivienne Jolie-Pitt, in varsta de 5 ani (una dintre fiicele actorilor Angelina Jolie si Brad Pitt), Suri Cruise, in varsta de 7 ani (fiica lui Tom Cruise si a lui Katie Holmes), si Romeo Beckham, in varsta de 11 ani (unul dintre copiii cuplului David si Victoria Beckham).
 
Printre cele mai longevive personalitati aflate in top se numara: actrita Helen Mirren (68 de ani), actorul Michael Douglas (69 de ani), actorul Robert De Niro (70 de ani), regizorul si producatorul Martin Scorsese (71 de ani), mogulul media Ted Turner (75 de ani), regizorul Ridley Scott (76 de ani), actorul Robert Redford (77 de ani), regizorul Woody Allen (78 de ani), actrita Judi Dench (79 de ani), actorul, regizorul si producatorul Clint Eastwood (83 de ani), actorul Sidney Poitier (86 de ani), actorul Christopher Lee (91 de ani), actrita Betty White (92 de ani), actorul Mickey Rooney (93 de ani), actrita Zsa Zsa Gabor (96 de ani) si actorul Kirk Douglas (97 de ani).
 
Radu Beligan, nascut pe 14 decembrie 1918, are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. El a interpretat roluri celebre, in mari capodopere ale dramaturgiei romane si universale, piese semnate, printre altii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Musatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodata, el este cunoscut publicului roman in calitate de regizor al unor spectacole precum "Egoistul" de Jean Anouilh, "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, "Doctor fara voie" de J. B. P. Molière, "Straini in noapte" de Eric Assous.
 
A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de Mare Ofiter, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur si colan si Ordinul National al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti. De asemenea, in 2011 a primit o stea pe Aleea celebritatilor - Piata Timpului din Capitala.

8 februarie 2014 14:26
Modifică setările cookies