• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la 74 de ani

Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la 74 de ani

Claparul trupei The Doors Ray Manzarek, unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup de rock condus de Jim Morrison, a murit luni in Germania din cauza cancerului, conform unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a grupului, relateaza AFP.

Ray Manzarek, care s-a stins din viata la varsta de 74 de ani, l-a intalnit pe Jim Morrison la Venice Beach, in California (vestul Statelor Unite), inainte de a forma alaturi de el grupul cunoscut pentru piese precum "Riders on the storm" (1971). Manzarek a reformat grupul in ultimii ani, in pofida absentei carismaticului lider care a murit in 1971 la varsta de 27 de ani.
 
Acest american de origine poloneza a murit inconjurat de sotia si familia sa intr-o clinica din Rosenheim, "dupa o lunga lupta impotriva cancerului tractului biliar", conform unui comunicat.
 
Manzarek a imprimat stilul sau unic sunetului The Doors caracterizat mai ales prin orga prezenta in piese precum "Light my fire".
 
Format la Los Angeles la mijlocul anilor 1960, The Doors au cunoscut un succes international. Daca motto-ul "sex, droguri si rock'n'roll" a insemnat sfarsitul pentru Jim Morrison, Manzarek a continuat sa faca muzica si dupa moartea acestuia, facand parte din alte trupe si avand numeroase colaborari.

21 mai 2013 09:18
Modifică setările cookies