• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Razboiul dintre Israel si Fasia Gaza se duce pe Twitter

Razboiul dintre Israel si Fasia Gaza se duce pe Twitter

Armata israeliana (IDF) si gruparea palestiniana Hamas au deschis un nou front in razboiul de propaganda, prin intermediul retelei de socializare Twitter, comenteaza BBC News Online.

Miercuri, IDF a inceput sa posteze mesaje in timp real pe Twitter despre operatiunea sa militara in desfasurare impotriva gruparii Hamas din Fasia Gaza.
 
Joi, aceasta a postat o inregistrare video pe YouTube ce sustine ca prezinta lansarea unei rachete Fajr 5 catre Tel Aviv, pentru prima data.
 
La randul sau, armata israeliana a postat pe Twitter un link catre o inregistrare video ce ar arata un atac aerian israelian asupra unui "depozit de rachete din #Gaza", in cea de-a doua zi a operatiunii sale militare. Brigazile Ezzedin al-Qassam au folosit, de asemenea, Twitter pentru a-si promova mesajele.

Folosirea "social media" pentru a anunta si comenta operatiuni militare, aproape in timp real, este un punct de plecare semnificativ pentru platforma de retele de socializare. Aceasta poate aduce insa partile beligerante in conflict cu propriile reguli ale Twitter, care stipuleaza: "Violenta si Amenintarile: Nu puteti publica sau posta direct amenintari specifice de violenta impotriva altora".


16 noiembrie 2012 07:14
Modifică setările cookies