• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regimul Bashar al-Assad recunoaste atacul cu arme chimice de la Damasc, dar il atribuie insurgentilor

Regimul Bashar al-Assad recunoaste atacul cu arme chimice de la Damasc, dar il atribuie insurgentilor

Regimul Bashar al-Assad afirma ca fortele insurgente subordonate opozitiei au utilizat arme chimice la Damasc, informeaza AFP, preluata de Mediafax.

"O unitate a armatei siriene a fost incercuita in zona Jobar din Damasc, iar teroristii au utilizat arme chimice", anunta Televiziunea de stat siriana, subordonata regimului.
 
"Numerosi militari se numara printre persoanele care s-au asfixiat in cartierul Jobar", situat la periferia capitalei siriene, precizeaza postul public de televiziune.
 
Comunitatea internationala a reclamat, joi, un posibil atac cu arme chimice in Siria, dupa aparitia in mass-media si pe retelele de socializare a unor fotografii si inregistrari cu zeci de cadavre de copii, femei si barbati.
 
Militanti din mai multe localitati din zona Damascului au afirmat ca armata siriana a folosit arme chimice cu scopul de a incerca sa patrunda in forta in enclavele rebele.
 
Vestea cu privire la un presupus atac chimic s-a raspandit foarte repede, militanti postand pe YouTube numeroase inregistrari video cu zeci de cadavre, multe apartinand unor copii, zacand pe pamant, la Zamalka, Erbine, Saqba, Harasta si Ain Tarma, la est de capitala, si la Mouadamiyat al-Sham, la sud-vest.
 
Regimul Bashar al-Assad a negat pana acum existenta unui atac cu arme chimice.

24 august 2013 13:44
Modifică setările cookies