• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regina Elizabeth a II-a incepe sa transfere Printului Charles o parte din indatoriri

Regina Elizabeth a II-a incepe sa transfere Printului Charles o parte din indatoriri

Regina Elizabeth a II-a se pregateste sa ii transfere fiului ei Charles o parte din indatoriri. Aceasta este concluzia pe care au tras-o jurnalistii britanici, dupa ce suverana a renuntat sa participe la un summit important, in noiembrie.

O va reprezenta acolo printul Charles, care se pare ca ii va prelua, treptat, o parte din angajamente. Presa speculeaza ca Charles va deveni print regent, scenariu dezmintit insa de Palatul Buckingham.
 
Pentru prima oara in ultimii 17 ani, printul Charles a insotit-o pe regina la ceremonia de deschidere a sesiunii parlamentare. Suverana a rostit traditionalul discurs in fata camerelor reunite si a guvernului, avandu-l in dreapta ei pe fiul cel mare. Este un semn ca lucrurile se schimba incet, dar sigur, si ca rolul lui va creste in urmatoarea perioada.
 
In cursul zilei de ieri, palatul Buckingham a anuntat ca, pentru prima oara in ultimii 40 de ani, suverana nu va merge in Sri Lanka, la summitul Commonwealth-ului, din noiembrie.
 
Palatul Buckingham insista ca decizia nu are motivatii politice, ci este legata de starea sanatatii Reginei si capacitatea ei de a mai intreprinde calatorii indelungate.
 
Surse de la Buckingham spun insa ca numarul aparitiilor publice, estimat acum la 300 pe an, s-ar putea diminua. Asta i-a facut pe jurnalisti sa speculeze ca fiul ei cel mare ar putea deveni Print Regent si ca va imparti cu ea, o parte din indatoriri. 
 
Oficialii de la Buckingham au dezmintit categoric scenariul. De-a lungul istoriei, printii regenti si-au asumat conducerea doar atunci cand monarhul era in incapacitatea de a-si exercita indatoririle. Pentru ca printul Charles sa preia acest rol ar fi necesara si o schimbare a Constitutiei.

8 mai 2013 19:58
Modifică setările cookies