• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Restaurantele se închid iar în Hong Kong, după o nouă explozie a cazurilor de COVID-19

Restaurantele se închid iar în Hong Kong, după o nouă explozie a cazurilor de COVID-19

Autorităţile din Hong Kong au interzis luni accesul clienţilor în restaurante, în contextul unui al treilea val al epidemiei de coronavirus, care a adus cu sine sute de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Noile măsuri, aprobate de Consiliul Executiv într-o şedinţă extraordinară, impun şi obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice, atât în interior cât şi în exterior, conform presei din metropola asiatică.
 
Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de miercuri.
 
Autorităţile din Hong Kong au raportat luni aproape 140 de noi cazuri de COVID-19 şi cel de-al 20-lea deces pus pe seama acestei afecţiuni, conform cotidianului Ming Pao.
 
Luni este cea de-a şasea zi consecutivă în care numărul infecţiilor raportate este format din trei cifre, după ce Hong Kong-ul fusese lăudat pentru că a ţinut numărul cazurilor de infectare sub control.
 
Experţii din domeniul sănătăţii au pus această creştere a numărului de cazuri pe lipsa măsurilor de testare şi de plasare în carantină a miilor de angajaţi din echipajele avioanelor şi navelor provenite din China continentală şi a persoanelor care călătoresc în scop de afaceri.

 

27 iulie 2020 09:44
Modifică setările cookies