• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Restrictii de circulatie pe podul de la Agigea, din 23 ianuarie

Restrictii de circulatie pe podul de la Agigea, din 23 ianuarie

Circulatia va fi din nou restrictionata pe podul de la Agigea, incepand cu 23 ianuarie. Traficul urmeaza sa fie inchis timp de trei zile pe saptamana, cate patru ore, pentru lucrarile de reabilitare, a caror valoare s-a triplat fata de proiectul initial, putandu-se ajunge la 12 milioane de euro.

Prefectul judetului Constanta, Eugen Bola, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in cursul acestei zile a avut loc o intalnire cu factorii resposabili in cazul lucrarilor la podul de la Agigea si au fost stabilite noile restrictii care vor intra in vigoare incepand cu 23 ianuarie, informeaza Mediafax.
 
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca pe pod vor putea circula autovehiculele cu greutatea pana in cinci tone, iar de la aceasta regula nu vor mai fi exceptate mijloacele de transport in comun, asa cum s-a intamplat in ultima luna.
 
Cristian Andrei, director general adjunct in CNADNR, prezent la conferinta de presa, a precizat ca aceste restrictii vor fi mentinute pana la inceputul sezonului estival, apoi in timpul verii vor putea circula toate categoriile de autovehicule, iar din toamna incepe ultima etapa a lucrarilor, care se va incheia la sfarsitul anului.
 
De asemenea, Mihai Basulescu, director al Directiei proiecte din fonduri externe rambursabile din CNADNR, a precizat ca a crescut valoarea lucrarilor de trei ori, fiind posibil sa se ajunga la 12 milioane de euro, pentru ca in proiectul initial nu trebuiau inlocuite si hobanele.
 
Incepand cu 1 octombrie 2013, vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie sa traverseze podul de la Agigea din cauza lucrarilor de reabilitare la podul respectiv, iar pentru a ajunge in Portul Constanta au folosit mai multe rute ocolitoare.
 
De asemenea, de la jumatatea lunii octombrie podul de la Agigea a fost inchis total timp de doua ore sau de patru ore cate trei zile pe saptamana pentru inlocuirea unor fascicule la hobanele podului.
 
Incepand cu 23 decembrie, restrictiile de circulatie pe podul de la Agigea au fost impuse doar autovehiculelor cu masa mai mare de 5 tone. De asemenea, de la acea data pe pod au avut acces si autovehiculele de transport in comun mai mari de 5 tone, iar tot in aceasta perioada nu au mai existat inchideri temporare ale circulatiei pe pod, lucrarile fiind oprite.
 
Compania Bilfinger Berger Baugesellschaft a castigat licitatia pentru reabilitarea podului de la Agigea. Valoarea contractului era de 3,8 milioane de euro, fara TVA. Podul de la Agigea are o lungime de 266 de metri si o latime de 20,90 metri.

16 ianuarie 2014 20:00
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies