• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rio se pregateste de carnaval, sarbatoarea in care totul este permis

Rio se pregateste de carnaval, sarbatoarea in care totul este permis

Carnavalul de la Rio de Janeiro, o sarbatoare in care totul este permis, incepe oficial vineri, atunci cand primarul Eduardo Paes va preda simbolic cheile orasului regelui Momo, simbol al tuturor exceselor, a carui domnie va dura cinci zile, informeaza AFP.

Apoteoza acestei sarbatori va fi atinsa in timpul celor doua nopti - duminica si luni, ultimele din carnaval -, cand, pe Sambadrom, vor defila celebrele scoli de samba. Insa, de 15 zile deja, numerosi petrecareti au luat cu asalt strazile din Rio, mai ales in weekend, pentru a defila in "blocos" (grupari carnavalesti de cartier), considerate ca fiind "carnavalul autentic", intrucat sunt deschise tuturor.
 
Autoritatile din Rio estimeaza ca peste 900.000 de vizitatori (o crestere cu 5,8% fata de 2012) vor cheltui circa 665 de milioane de dolari pentru aceasta sarbatoare considerata a fi cea mai mare din lume organizata in aer liber.
 
Carnavalul de la Rio este renumit pe plan mondial pentru defilarile exuberante organizate pe Sambadrom - o veritabila "pasarela a muzicii samba" - incadrat de doua tribune cu 72.500 de spectatori privilegiati, conceput de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, decedat in decembrie 2012, cu putin timp inainte de a implini varsta de 105 ani.

7 februarie 2013 10:46
Modifică setările cookies