• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Robotul Curiosity a realizat primele fotografii nocturne de pe Marte

Robotul Curiosity a realizat primele fotografii nocturne de pe Marte

Curiosity, robotul trimis de NASA pe Marte, a realizat primele fotografii nocturne ale scoartei martiene, scrie Huffingtonpost.com.

Fotografiile, realizate in spectrul ultraviolet, au fost facute de camera de inalta rezolutie Mars Hand Lens Imager (MAHLI) aflata la bordul robotului Curiosity, pe 22 ianuarie. Ele prezinta o roca martiana pe care specialistii de la NASA au denumit-o "Sayunei".
 
Savantii de la NASA intentioneaza sa lanseze in viitorul apropiat comenzile cu ajutorul carora Curiosity va efectua o serie de foraje in rocile martiene. Aceste foraje ii vor ajuta pe specialistii de la NASA sa studieze mai amanuntit structura minerala si chimica a planetei Marte.
 
Curiosity, un vehicul de o tona, cu sase roti, care a costat 2,5 miliarde de dolari, cel mai greu si mai sofisticat robot trimis vreodata pe Marte, a coborat in zona ecuatorului martian in craterul Gale pe 6 august 2012, pentru o misiune de doi ani. Principalul obiectiv al misiunii este acela de a determina daca planeta rosie a permis in trecutul ei existenta vietii microbiene.

27 ianuarie 2013 17:51
Modifică setările cookies