• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romanii, a treia comunitate din inchisorile belgiene - presa

Romanii, a treia comunitate din inchisorile belgiene - presa 

Administratia penitenciara belgiana a constatat o crestere cu 70-80%, in ultimii doi-trei ani, a numarului detinutilor provenind din Romania, acestia constituind a treia comunitate dupa marocani si francezi, relateaza marti La Dernière Heure, in editia electronica.

 In urma cu cinci ani, cetatenii romani (1,9%) reprezentau doar a saptea comunitate din inchisorile belgiene, dupa marocani (10,7%), algerieni (4,7%), francezi (2,5%), detinutii provenind din fosta Iugoslavie (2,3%) si turci (2%). Dar situatia care s-a schimbat in mod radical, transmite Mediafax.

Belgia inregistreaza, in ultimii doi-trei ani, "o crestere sensibila", cu 70-80%, a numarului cetatenilor romani detinuti, confirma Laurent Sempot, un purtator de cuvant din cadrul Administratiei penitenciare belgiene.

In 2008, aproximativ 190 de cetateni romani erau detinuti in Belgia, iar numarul lor s-a ridicat la peste 320 in prezent, fie ca sunt condamnati deja sau inculpati. Aproximativ 45% dintre detinutii din Belgia sunt de nationalitate straina.


16 aprilie 2013 12:10
Modifică setările cookies