• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romanii, invitati sa semneze petitia pentru introducerea educatiei alimentare in scoli, initiata de Jamie Oliver. Romania, locul 3 in Europa la obezitate

Romanii, invitati sa semneze petitia pentru introducerea educatiei alimentare in scoli, initiata de Jamie Oliver. Romania, locul 3 in Europa la obezitate

Romanii sunt invitati sa semneze o petitie pentru introducerea educatiei alimentare in scoli, un proiect initiat de vedeta de televiziune Jamie Oliver, cu ocazia "Food Revolution Day", informeaza un comunicat al editurii Curtea Veche, cea care detine drepturile de publicare a cartilor lui Oliver.

"Food Revolution Day" este un eveniment care are loc pe 15 mai si are ca scop celebrarea placerii de a gati si de manca sanatos. Anul acesta, miza celebrului bucatar Jamie Oliver este introducerea educatiei alimentare ca materie de studiu in scoli, asa ca a lansat o petitie online, pe site-ul change.org, ce a fost semnata pana in acest moment de peste 936.000 de persoane", informeaza comunicatul Curtea Veche.
 
Potrivit studiilor, Romania se afla pe locul al treilea in Europa la obezitate. Un sfert dintre copiii romani si 18% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani sunt obezi. Petitia lui Jamie Oliver are mesajul "Semneaza si da mai departe! (Sign it & Share it)" si este adresata liderilor si guvernelor tarilor din G20 pentru a-i sensibiliza cu privire la introducerea in scoli a unui modul obligatoriu de educatie alimentara. in intreaga lume, exista peste 42 de milioane de copii sub varsta de 5 ani supraponderali sau obezi.
 
Jamie Oliver ii provoaca pe profesorii si parintii responsabili sa sustina pentru cei mici, de "Food Revolution Day", un atelier de pregatire a unui sandvis special, a carui reteta a creat-o pentru aceasta ocazie ("Sandvis inghesuit" - "Squash it Sandwich").
 
Campaniei i s-au alaturat si numeroase personalitati din intreaga lume. Cantaretii Ed Sheeran si Paul McCartney, care au raspuns pozitiv provocarii lansate, au compus o melodie educativa despre alimentatia sanatoasa, care va fi lansata oficial chiar de "Food Revolution Day".

14 mai 2015 15:55
Modifică setările cookies