• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia considera ca unele state UE au o atitudine ipocrita fata de libertatea de circulatie

Rusia considera ca unele state UE au o "atitudine ipocrita" fata de libertatea de circulatie

Ministerul rus de Externe a apreciat miercuri, intr-un raport privind respectarea drepturilor omului in 2013, ca "merita sa fie mentionata atitudinea ipocrita a unor state membre ale Uniunii Europene fata de libertatea de circulatie", relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

"O problema de sistem, legata de abaterea Uniunii Europene de la standardele initiale, este incalcarea dreptului la libera circulatie", apreciaza ministerul rus.
 
Raportul mentioneaza ca, "potrivit concluziilor comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Niels Muiznieks (...), Uniunea Europeana creeaza obstacole artificiale pentru accesul pe teritorul sau, fapt ce incalca dreptul la libera circulatie al persoanelor fizice si care are un impact negativ asupra situatiei romilor si a celor care cauta un adapost", relateaza RIA Novosti.
 
Potrivit raportului, "aceasta problema se evidentiaza cel mai mult in statele din Balcani".
 
"Aceste state europene au luptat activ pentru dreptul la libera circulatie in perioada Razboiului Rece, iar acum ele sunt cele care au initiat o lupta impotriva acestui drept in Europa", considera Ministerul rus de Externe.
 
"Uniunea Europeana, fiind foarte dezinteresata de un nou aflux al celor care cauta un adapost pe teritoriul sau, in special, romi, practic impune acestor state (din Balcani) o politica restrictiva de imigrare, care are o componenta de discriminare etnica", adauga ministerul rus.

16 ianuarie 2014 09:09
Modifică setările cookies