• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia efectueaza zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Romaniei si Ungariei, iar SUA in cel rus

Rusia efectueaza zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Romaniei si Ungariei, iar SUA in cel rus

Inspectori militari rusi vor efectua zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Romaniei si Ungariei, in cadrul Tratatului international Open Sky, incepand de duminica si pana pe 13 aprilie, a anuntat Ministerul rus al Apararii, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

Experti rusi vor efectua aceste misiuni de inspectare la bordul unui avion de tip Antonov-30B (Clank), a precizat ministerul intr-un comunicat.
 
Avionul va decola de pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti, iar in Ungaria de la baza aeriana Kecskemet. In cursul zborurilor, specialisti rusi si straini vor monitoriza operatiunea de supraveghere cu echipament de la bordul avionul, conform tratatului.
 
Tratatul Open Sky, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2002, stabileste un regim neinarmat la unor zboruri de observare a teritoriilor celor 34 de state membre, cu scopul promovarii deschiderii si transparentei fortelor si activitatilor lor militare. Rusia a ratificat tratatul in mai 2001.
 
Ministerul rus al Apararii a mai anuntat ca inspectori americani efectueaza zboruri de inspectie in spatiul aerian al Rusiei, in paralel, in aceeasi perioada, in baza aceluiasi tratat.

7 aprilie 2013 10:40
Modifică setările cookies