• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia, ingrijorata ca Ucraina ar putea aluneca spre neonazism

Rusia, ingrijorata ca Ucraina ar putea "aluneca spre neonazism"

Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat ingrijorat ca Ucraina ar putea "aluneca" spre neonazism si a subliniat ca Moscova "nu va permite autoritatilor de la Kiev sa-i nimiceasca pe toti" oponentii politici, relateaza agentia rusa Tass, in pagina electronica.

"Ucraina este o tara independenta, insa sunt ingrijorat ca ea ar putea aluneca spre neonazism", a declarat Putin, intr-un interviu acordat postului german ARD.
 
"Am vazut nationalisti ucraineni purtand svastica pe brat si avand insigne SS. De ce autoritatile de la Kiev nu iau masuri impotriva acestora? Va spun sincer, suntem ingrijorati de situatia din Ucraina, unde ar putea incepe epurari etnice", a adaugat presedintele rus.
 
Potrivit lui Putin, "acest lucru ar insemna o adevarata catastrofa pentru Ucraina si poporul ucrainean".
 
De asemenea, el a subliniat ca "Rusia nu va permite autoritatilor de la Kiev sa-si nimiceasca oponentii politici".
 
"Autoritatile de la Kiev au trimis trupe si rachete in estul Ucrainei. De ce nimeni nu vorbeste despre aceasta situatie? Asta inseamna ca voi vreti ca autoritatile ucrainene sa-i nimiceasca pe toti oponentii politici. Noi asta nu vrem si nu vom permite asa ceva", a declarat liderul de la Kremlin.
 
El a pledat pentru federalizarea Ucrainei, apreciind ca "aceasta este singura solutie" pentru criza din statul vecin.
 
"Ucraina este o mare tara europeana cu o cultura europeana, insa aceasta tara are viitor doar daca accepta ideea federalizarii", a afirmat Putin, exprimandu-si regretul ca Acordurile de la Minsk nu sunt respectate.

17 noiembrie 2014 08:23
Modifică setările cookies