• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Salvamontistii sfatuiesc turistii sa nu urce pe traseele din Masivul Bucegi

Salvamontistii sfatuiesc turistii sa nu urce pe traseele din Masivul Bucegi

Zeci de turisti care au urcat, miercuri, in Masivul Bucegi neechipati corespunzator sau nepregatiti fizic au solicitat ajutorul salvamontistilor, care fac apel catre oameni sa nu mearga pe traseele montane intrucat acestea sunt inchise din cauza vremii schimbatoare.

Un numar mare de turisti care se afla la munte, pe Valea Prahovei, au urcat, miercuri, pe trasele din Masivul Bucegi, multi dintre acestia solicitand ajutorul salvamontistilor si al jandarmilor montani, a declarat seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.
 
Astfel, in zona denumita "Valea seaca dintre clai", in Bucegi, patru turisti au ramas blocati si asteapta interventia salvatorilor pentru a-i ajuta sa inainteze sau sa se intoarca din drum.
 
Pe langa aceste interventii, salvamontistii au primit numeroase apeluri din partea turistilor care au urcat pe munte neechipati corespunzator sau care nu se mai pot orienta, unii dintre ei putand fi dirijati prin telefon. In acest context, salvatorii montani le reamintesc turistilor ca traseele din Bucegi sunt inchise si ca se expun unor riscuri daca urca pe aceste trasee.
 
Cateva mii de turisti petrec ziua de 1 mai la munte, pe Valea Prahovei, peste o mie de oameni aflandu-se pe Valea Cerbului, la gratar, in timp ce sute de iubitori ai sporturilor de iarna schiaza la Sinaia.

2 mai 2013 10:44
Modifică setările cookies