• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sapte lucratori umanitari au fost rapiti in Siria, anunta Crucea Rosie

Sapte lucratori umanitari au fost rapiti in Siria, anunta Crucea Rosie

Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) a anuntat duminica faptul ca sapte lucratori umanitari dati disparuti in Siria au fost rapiti de catre combatanti neidentificati, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Sase membri ai personalului CICR si un membru al Semilunei Rosii siriene au fost rapiti la Idleb, in bord-vestul Siriei", a declarat pentru AFP Ewan Watson, un purtator de cuvant al CICR. "Nu stim cine i-a rapit. Era vorba despre persoane inarmate neidentificate", a adaugat el, la sediul organizatiei, la Geneva.
 
Anterior, o purtatoare de cuvant a CICR la Beirut a anuntat disparitia, duminica, a acestor sapte persoane, sase angajati CICR si un membru al Semilunei Rosii siriene, in nordul tarii.
 
Aceasta purtatoare de cuvant, Samar El Kadi, a vorbit despre o "presupusa rapire in timp ce se intorceau de la Idleb catre Damasc".
 
Ea nu a oferit vreo informatie despre circumstantele dispratiei celor sapte persoane. Organizatia "incearca sa intre in contact cu echipa noastra", a adaugat Kadi.
 
Televiziunea de stat siriana a anuntat, anterior, ca "bande de teroristi inarmati au deschis focul asupra unei misiuni CICR (...) si au rapit membri ai acesteia".
 
Potrivit aceleiasi surse, faptele au avut loc pe drumul dintre Sarmine si Saraqib, in provincia Idleb (nord-vest).
 
Parti importante din aceasta provincie se afla sub controlul gruparilor rebele, inclusiv a unor islamisti, care lupta pentru indepartarea de la putere a regimului lui Bashar al-Assad, intr-un conflict care s-a soldat cu peste 115.000 de morti, potrivit unui ONG.

14 octombrie 2013 07:22
Modifică setările cookies