• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Scrisori si suveniruri ale tarului Nicolae al II-lea, vandute cu 1 milion de euro

Scrisori si suveniruri ale tarului Nicolae al II-lea, vandute cu 1 milion de euro

Suveniruri care au apartinut familiei imperiale ruse, inclusiv patru scrisori ale tarului Nicolae al II-lea, au fost vandute cu aproape 1,3 milioane de franci elvetieni (1,08 milioane euro), la o licitatie organizata miercuri, la Geneva, de casa Hôtel des Ventes de Genève (HVG), informeaza AFP.

Aceste scrisori provin din colectia printului Nicolas Romanov, actualul sef al familiei imperiale a Rusiei, in varsta de 90 de ani. Scrisorile erau adresate unchiului sau, marele duce Nicolai Nicolaevici. Scrisorile au fost achizitionate cu 120.000 de franci elvetieni fiecare, desi erau estimate la preturi cuprinse in intervalul 9.000 - 14.000 franci elvetieni, stabilind astfel un record mondial de pret pentru scrisori ale tarului Nicolae al II-lea.
 
Persoana care a cumparat aceste scrisori, o mare parte din fotografiile imperiale si una dintre sepcile marelui duce Nicolai Nicolaevici, este un colectionar rus care locuieste la Monaco.
 
Cele patru scrisori ale tarului Nicolae al II-lea reprezinta documente istorice de importanta majora, care dezvaluie nu doar implicarea Rusiei in Primul Razboi Mondial, ci si implicarea personala a tarului in organizarea armatei sale. Ele dezvaluie si legatura stransa dintre tar si marele duce Nicolai Nicolaevici, dar si relatia lor dupa ce marele duce a fost destituit din functia de comandant suprem al armatelor imperiale.
 
Sapca de campanie a marelui duce Nicolai Nicolaevici Romanov, comandant suprem al armatelor imperiale, a fost un obiect aprig disputat intre persoanele care au participat la aceasta licitatie. In cele din urma, sapca a fost achizitionata pentru 26.700 de franci elvetieni, desi pretul estimativ era de doar 500 de franci elvetieni.

13 decembrie 2012 13:30
Modifică setările cookies