• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Secretarul de Stat al Americii: Avertizarea cu o interventie militara in Siria  ramane reala

Secretarul de Stat al Americii: Avertizarea cu o interventie militara in Siria "ramane reala"

Amenintarea cu o interventie militara americana in Siria "ramane reala", a avertizat duminica secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, dupa acordul cu Rusia pe tema arsenalului chimic sirian, relateaza AFP.

"Amenintarea cu o interventie militara ramane si este reala", a declarat Kerry la Ierusalim, dupa intrevederea cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

"Nu putem avea o abordare superficiala cand este vorba de chestiuni internationale", a spus Kerry, care a sosit duminica in Israel pentru o intrevedere cu premierul Benjamin Netanyahu pe tema negocierilor israelo-palestiniene si a situatiei din Siria.
 
Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta planului de plasare sub control international si de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc avand la dispozitie o saptamana pentru prezentarea listei cu arme neconventionale care ar urma sa fie distruse, sub supravegherea Natiunilor Unite, pana la jumatatea anului 2014.
 
Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.

15 septembrie 2013 19:00
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies