• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Secretul Coca Cola: Ingredientele care fac din sucul celebru o bautura de succes

Secretul Coca Cola: Ingredientele care fac din sucul celebru o bautura de succes

Secretul sucurilor carbogazoase sta la baza unor studii riguroase efectuate de cercetatori in domeniul alimentatiei. Celebra bautura Coca Cola are insa o combinatie perfecta in ceea ce priveste gustul, obtinut in urma unor inovatii din domeniul biochimiei.

Michael Moss, jurnalist al publicatiei Huffington Post si castigator al premiului Pulitzer, a aflat ce sta de fapt in spatele formulei secrete de preparare a bauturii Coca Cola, relateaza publicatia americana. Moss a discutat cu Jeffrey Dunn, fost sef operational in cadrul Coca Cola pentru regiunea America de Nord, acesta explicand pentru jurnalistul american de cata cercetare in ingineria biochimica a fost nevoie pentru a perfectiona gustul bauturii carbogazoase.
 
Potrivit sursei citate, in urma cu 13 ani, persoana aflata la carma companiei a angajat o firma elvetiana pentru a ajuta la identificarea ingredientelor si a legaturilor chimice care se stabilesc intre acestea, ce duc practic la formarea gustului irezistibil pe care Coca Cola il are.
 
Dupa o serie de cercetari desfasurate de firma elevetiana au fost descoperite cateva dintre elementele bauturii carbogazoase care fac din aceasta un produs ce nu poate fi refuzat. Astfel, elvetienii au sustinut ca bulele carbogazoase din Coca Cola reprezinta unul dintre atuurile pe care bautura le are, generand un soi de dependenta pentru cei care o consuma.
 

2 martie 2013 19:38
Modifică setările cookies