• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Şeful Direcţiei IT din cadrul ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Şeful Direcţiei IT din cadrul ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Şeful Direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită în formă continuată.

Fapta a fost comisă pe vremea când deţinea aceeaşi funcţie în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor şi ar fi pretins de la doi oameni de afaceri 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software.

 
Procurorii DNA au anunţat, marţi, că s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei Anda Ancuţa Macovei, la data faptei director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, în prezent director suspendat al aceleiaşi structuri din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.). Aceasta este acuzată de luare de mită în formă continuată.
 
Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Macovei Ancuţa Anda a pretins, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.
 
Din suma cerută, Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, suma totală de 1.054.721 euro (care include şi contravaloarea unei deplasări în SUA şi alte bunuri materiale de valoare). În acelaşi context, Macovei a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro şi 22.502 lei.

28 noiembrie 2017 16:22
Modifică setările cookies