• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Seful Jandarmeriei Capitalei, demis din cauza protestelor de acum un an din Piata Universitatii

Seful Jandarmeriei Capitalei, demis din cauza protestelor de acum un an din Piata Universitatii

Seful Jandarmeriei Capitalei, Eugen Meran, a fost eliberat din functie, vineri seara, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, masura fiind luata ca urmare a modului in care au fost gestionate protestele din ianuarie 2012 din Piata Universitatii, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din MAI.

Eugen Meran, care are in prezent gradul de general de brigada, se afla la conducerea Jandarmeriei Capitalei din noiembrie 2010, cand l-a inlocuit pe Gavrila Pop.
 
Pop a fost eliberat din functie, la ordinul comandantului Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, din cauza lipsei de interventie la mitingul politistilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie 2010.
 
Meran ocupase anterior functia de prim-adjunct al sefului institutiei.
 
Pe 4 decembrie 2012, Eugen Meran a fost atentionat in urma unor verificarilor interne privind modul de actiune la parada de Ziua Nationala de la Arcul de Triumf. Pe 17 decembrie, presedintele Traian Basescu i-a conferit lui Meran conferit Ordinul "Barbatie si Credinta" - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari. Alaturi de Meran, tot atunci a fost decorati numerosi alti politisti, militari, dar si functionari publici si angajati bugetari ca personal contractual
 
Protestele din ianuarie 2012 desfasurate in Piata Universitatii - la care au iesit in strada, mai multe zile la rand, sute de persoane - au inceput in 13 ianuarie, in semn de solidaritate cu subsecretarul de stat Raed Arafat, protagonist al unui conflict public cu presedintele Traian Basescu, pe tema reformelor din Sanatate. In timpul evenimentelor, au avut loc ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine.

11 ianuarie 2013 20:45
Modifică setările cookies