• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sfaturi de supravietuire in caz de Apocalipsa, propuse de cateva institutii britanice

Sfaturi de supravietuire in caz de Apocalipsa, propuse de cateva institutii britanice

Instalarea de alarme contra incendiilor, urmarirea buletinelor meteo difuzate de posturile de radio si petrecerea timpului liber alaturi de animalele de companie reprezinta cateva dintre sfaturile mai putin serioase, de supravietuire in caz de Apocalipsa, oferite de cateva institutii britanice.

Presupusul sfarsit al lumii, prezis a avea loc pe 21 decembrie de o profetie bazata pe calendarul maya, a generat reactii diverse in randul populatiei britanice, potrivit Daily Mail, preluat de Mediafax.
 
Pentru unii dintre oameni, celebra data reprezinta o scuza pentru a organiza petreceri, altii o considera o zi ca oricare alta, iar altii, care alcatuiesc un grup denumit "preppers", au inceput sa isi faca rezerve de alimente, apa si medicamente, asteptand venirea Apocalipsei.
 
Autoritatile britanice, incercand sa alunge temerile despre ziua fatidica, au lansat un ghid de supravietuire ce include o serie de sfaturi amuzante si mai putin serioase, pentru a raspunde la o potentiala situatie de criza.
 
Sfaturile oferite de autoritatile britanice au fost publicate la cateva zile dupa ce pe blogul guvernului american a aparut o postare oficiala, in care se afirma ca informatiile despre coliziunea dintre Terra cu o alta planeta sunt "doar simple zvonuri" si ca "lumea nu se va sfarsi pe 21 decembrie 2012 si, de fapt, in niciuna dintre zilele ramase din anul 2012".
 
Astfel, Brigada de Pompieri din Londra recomanda britanicilor sa isi instaleze alarme contra incendiilor, filiala britanica a organizatiei Alcoolicii Anonimi isi indeamna pe britanici sa isi verifice automobilele, sa asculte posturile locale de radio, urmarind in special buletinele meteo, si, mai ales "sa ramana concentrati asupra drumurilor si cu mainile pe volan".
 
La randul lor, British Transport Police si Dorset Fire and Rescue Service au confirmat ca sunt pregatire pentru orice eveniment care s-ar putea produce pe 21 decembrie.
 
Pe internet exista insa multe site-uri si pagini de Facebook care promoveaza profetiile maya, prezentand asa-zise dovezi despre veridicitatea acestora.

9 decembrie 2012 16:05
Modifică setările cookies