• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Silvio Berlusconi considera ca Guvernul trebuie sa mearga inainte , dupa condamnarea sa

Silvio Berlusconi considera ca "Guvernul trebuie sa mearga inainte", dupa condamnarea sa

Liderul dreptei italiene Silvio Berlusconi a dat asigurari duminica seara ca Guvernul "trebuie sa mearga inainte", in contextul in care condamnarea sa, joi, de catre Curtea de Casatie a provocat o mare tensiune pe scena politica, relateaza AFP.

"Am spus in mod clar si direct ca Guvernul trebuie sa mearga inainte", a spus Silvio Berlusconi in fata a peste o mie de simpatizanti reuniti in fata resedintei sale de la Roma pentru a-si arata sprijinul dupa condamnarea sa la Curtea de Casatie.
 
"Guvernul trebuie sa continue sa ia masurile economice, iar noi am spus in mod clar si direct ca Parlamentul trebuie sa mearga inainte pentru a vota aceste masuri economice", a continuat el.
 
Manifestatia a fost organizata de Poporul Libertatii (PdL), partidul lui Il Cavaliere, sub sloganul "Duminica in strada pentru democratie si libertate".
 
In pofida tonului sau conciliant fata de Guvern si majoritatea de centru-dreapta care il sprijina, Il Cavaliere nu si-a retinut criticile la adresa justitiei, care l-a condamnat la un an de inchisoare pentru frauda fiscala.
 
"Sunt aici, raman aici si nu renunt, iar noi vom continua impreuna aceasta lupta pentru democratie si libertate, pentru ca cetatenilor sa nu le fie teama ca vor merge la inchisoare fara sa fi comis vreo greseala", a conchis Berlusconi in alocutiunea sa de aproximativ 15 minute.

5 august 2013 11:22
Modifică setările cookies