• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Silvio Berlusconi nu mai are voie sa ocupe functii publice, timp de doi ani, dupa condamnarea sa pentru frauda fiscala

Silvio Berlusconi nu mai are voie sa ocupe functii publice, timp de doi ani, dupa condamnarea sa pentru frauda fiscala

Curtea de Apel din Milano a fixat, sambata, la doi ani interdictia pentru fostul premier Silvio Berlusconi de a exercita o functie in Parlament si il priveaza de dreptul de a vota si de a fi ales, dupa condamnarea sa pentru frauda fiscala, potrivit presei italiene, citate de AFP.

Berlusconi poate face apel la aceasta decizie, in timp ce interdictia trebuie aprobata de Senat, unde Berlusconi detine un mandat.
 
Curtea de Casatie a confirmat la 1 august condamnarea magnatului la o pedeapsa cu inchisoarea pronuntata in apel la Milano, dar a anulat o pedeapsa aditionala care ii interzicea lui Berlusconi, in varsta de 77 de ani, sa exercite un mandat public timp de cinci ani, apreciind ca aceasta ar trebui redusa intre unul si trei ani.
 
In procesul Mediaset, magnatul media a fost condamnat pentru ca a "umflat" artificial pretul drepturilor de difuzare a filmelor, cumparate printr-o companie paravan care ii apartinea, in momentul revanzarii lor catre imperiul sau audiovizual Mediaset. Constituind depozite ilegale in strainatate, grupul si-ar fi redus astfel beneficiile in Italia pentru a plati impozit mai mic.
 
Paguba provocata in acest fel fiscului italian a fost evaluata la sapte milioane de euro.

19 octombrie 2013 14:44
Modifică setările cookies