• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Simona Halep, prima romanca in semifinalele de la Wimbledon, dupa ce a invins-o pe sportiva germana Sabine Lisicki

Simona Halep, prima romanca in semifinalele de la Wimbledon, dupa ce a invins-o pe sportiva germana Sabine Lisicki

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a devenit, miercuri, prima jucatoare din Romania care se califica in semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA si cap de serie numarul 19.

Halep a depasit astfel performanta Virginiei Ruzici, calificata in sferturile de finala, in 1978 si 1981. Cel mai bun rezultat al unui roman la Wimbledon este accederea in finala. Ilie Nastase a reusit acest lucru de doua ori, in 1972 si 1976.
 
Miercuri, pe terenul central, Simona Halep si-a dominat clar adversara, cu exceptia inceputului de meci. Cu un serviciu puternic si cu retururi precise, Lisicki s-a distantat la 3-0, dupa un break in ghemul al doilea. Ea a incercat sa scurteze punctele, lovind cu forta mingea, pentru a nu-i permite romancei sa-si faca jocul variat. Odata cu scaderea intensitatii evolutiei germancei si inmultirea greselilor nefortate, Halep a reusit sa faca break la a doua ocazia ivita, la 2-4, apoi a repetat performanta la 4-4. Romanca si-a adjudecat setul dupa cinci ghemuri castigate la rand, in 34 de minute.
 
Setul al doilea s-a disputat pe ritmul dictat de Simona Halep. Erorile comise de Lisicki au continuat, in timp ce Halep a jucat din ce in ce mai bine si a mai inregistrat un 6-0, dupa cel din meciul cu Zarina Dias, din optimi. De la scorul de 4-1, sportiva germana nu si-a mai adjudecat niciun ghem.
 
La meciul castigat de Simona Halep in 57 de minute au asistat si printul William si ducesa Kate.
 
Calificarea in semifinale este recompensata cu 440.000 de lire sterline si 780 de puncte WTA.
 
In penultimul act, Halep va juca, probabil joi, cu invingatoarea meciului dintre Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA si cap de serie numarul 13) si Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA si cap de serie numarul 9), care se disputa la aceasta ora.
 
Jucatoarea din Constanta se afla la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare in finala o va "urca" pe Halep in pozitia a doua mondiala, dupa americanca Serena Williams.
 
Simona Halep a reusit in acest an sa atinga sferturile de finala Australian Open, finala la French Open si acum continua, in semifinale, la Wimbledon. Ea este jucatoarea cel mai bine clasata ramasa in competitie la All England Club.

2 iulie 2014 15:04
Modifică setările cookies