• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Simona Halep, prima romanca in finala la Roland Garros dupa 34 de ani

Simona Halep, prima romanca in finala la Roland Garros dupa 34 de ani

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a invins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), si s-a calificat in finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportiva din Romania ce ajunge in ultimul act a acestei competitii dupa 34 de ani.

Jucatoarele Simona Halep si Maria Sarapova s-au mai intalnit pana in prezent de trei ori, in 2012, la Indian Wells si Beijing, si anul acesta in finala turneului de la Madrid, in toate meciurile impunandu-se sportiva din Rusia.

Prima intalnire dintre cele doua sportive a avut loc in turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Sarapova castigand cu scorul de 6-3, 6-4.

In acelasi an, dar in primul tur de la Beijing, Sarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5.

Ultima confruntare dintre cele doua sportive a avut loc in primavara acestui an, cand Maria Sarapova a castigat finala turneului de la Madrid, organizat de Ion Tiriac, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3.

Maria Sarapova, 27 de ani, fosta numarul 1 mondial, a triumfat in toate cele patru turnee de Grand Slam, ultimul chiar la French Open, in 2012. Anul trecut, ea a fost de asemenea finalista pe zgura pariziana, fiind invinsa de americanca Serena Williams, cu scorul de 6-4, 6-4.

Sportiva din Rusia a castigat 31 de trofee in cariera si peste 29 de milioane de dolari premii.

Jucatoarea Simona Halep, 22 de ani, locul 4 WTA si a patra favorita, a invins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), si s-a calificat in finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportiva din Romania ce ajunge in ultimul act a acestei competitii dupa 34 de ani.

Calificarea in finala Grand Slamului de la Paris, faza in care va juca, sambata, cu Maria Sarapova, locul 8 WTA, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, dupa americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li.
 

Mai multe detalii pe www.sport.ro.


5 iunie 2014 20:33
Modifică setările cookies