• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia i-a eliberat lui Edward Snowden documentele care ii permit sa iasa de pe aeroportul din Moscova

Rusia i-a eliberat lui Edward Snowden documentele care ii permit sa iasa de pe aeroportul din Moscova

Rusia i-a eliberat fostului consultant al serviciilor americane de informatii Edward Snowden documentele care ii permit sa paraseasca aeroportul din Moscova, unde este blocat de o luna, au declarat miercuri surse pentru agentii de presa ruse, elateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Americanul se pregateste sa iasa", a declarat o sursa apropiata dosarului pentru agentia Interfax. Alta sursa a declarat pentru aceeasi agentie ca fugarul american ar putea sa paraseasca aeroportul in orele urmatoare.
 
"Snowden nu mai este in camera sa. El se afla in continuare in zona de tranzit. Intre timp si-a luat toate bunurile personale din camera", a adaugat aceasta sursa.
 
Agentia RIA Novosti, citand o sursa din cadrul fortelor de ordine, scrie ca Serviciul pentru Migrare i-a trimis informaticianului documentul care ii permite sa paraseasca zona de tranzit.
 
Contactat de agentia oficiala Itar-Tass, acest serviciu nu a confirmat aceasta informatie.
 
Agentia Interfax a precizat, de asemenea, ca avocatul rus al lui Snowden, Anatoli Kucerena, ar urma sa ii inmaneze acest document.
 
Fostul consultant al serviciilor americane de informatii a cerut saptamana trecuta un azil provizoriu in Rusia, neputand sa plece spre tari din America latina care s-au declarat pregatite sa ii acorde azil.

24 iulie 2013 15:23
Modifică setările cookies