• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sorin Ovidiu Vintu, eliberat conditionat

Sorin Ovidiu Vintu, eliberat conditionat

Sorin Ovidiu Vintu va fi eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Ilfov a admis, miercuri, contestatia acestuia fata de o decizie a Judecatoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsa cererea de liberare conditionata.

Cererea de liberare conditionata a lui Vintu, a doua formulata pe numele acestuia, a fost respinsa, initial, de Judecatoria Sectorului 4 la 2 octombrie.
 
Omul de afaceri a contestat decizia judecatoriei la Tribunalul Ilfov, care, miercuri, a decis definitiv eliberarea lui. In aceste conditii, omul de afaceri va putea parasi penitenciarul Jilava imediat dupa ce unitatea de detentie primeste de la instanta decizia luata miercuri.
 
Prima solicitare de liberare conditionata a lui Vintu a fost respinsa, la 7 august, de Tribunalul Ilfov, care a mentinut hotararea in acelasi sens data de Judecatoria Sectorului 4.
 
Vintu se afla la penitenciar dupa ce a fost condamnat definitiv, in 24 ianuarie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa.
 
El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.
 
La jumatatea lunii iulie, Vintu a primit o noua condamnare: sase ani si doua luni de inchisoare, in dosarul Petromservice. Decizia nu este insa definitiva.
 
Omul de afaceri este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii, fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

19 noiembrie 2014 15:18
Modifică setările cookies