• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stare de urgenta sanitara la New York, din cauza gripei

Stare de urgenta sanitara la New York, din cauza gripei

Guvernatorul statului New York a decretat stare de urgenta sanitara sambata din cauza unei epidemii de gripa care a afectat peste 19.000 de persoane in stat si a autorizat farmacistii sa vaccineze inclusiv bebelusii si copiii, relateaza AFP.

Aceasta initiativa a guvernatorului Andrew Cuomo are loc in timp ce o epidemie s-a raspandit in toata tara si ar putea dura mai multe saptamani.
 
Aproape 29.000 de cazuri de gripa au fost inregistrate in Statele Unite in aceasta iarna, iar 20 de copii au murit din cauza acestei boli, potrivit Centrului federal pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC). Cu toate acestea, cifrele sunt mult mai ridicate, deoarece multi bolnavi nu merg la medic.
 
In speranta limitarii extinderii unui virus potential mortal, guvernatorul Cuomo a apreciat ca este foarte important sa se suspende, in urmatoarele 30 de zile, reglementarea care autorizeaza farmacistii newyorkezi sa vaccineze impotriva gripei doar pacientii cu varste de peste 18 ani.
 
El le cere, de asemenea, locuitorilor care nu s-au vaccinat sa faca acest lucru "imediat", insistand asupra faptului ca "inca nu este prea tarziu". El le-a cerut persoanelor care intra periodic in contact cu copiii mici sa se vaccineze deoarece riscurile sunt mai mari pentru copiii mai mici de doi ani. Persoanele cu varste peste 50 de ani, femeile insarcinate si pacientii slabiti de boli cronice sau cu deficit imunitar sunt, de asemenea, in pericol.
 
In statul New York, cazurile de contaminare cu gripa au crescut de la 4.404 in iarna 2011-2012 la 19.128 de cazuri in aceasta iarna.

13 ianuarie 2013 11:05
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies