• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Statuia Libertatii din New York, redeschisa pentru turisti, dupa ce a fost inchisa doua saptamani din cauza blocajului bugetar

Statuia Libertatii din New York, redeschisa pentru turisti, dupa ce a fost inchisa doua saptamani din cauza blocajului bugetar

Celebra Statuie a Libertatii de la New York, inchisa de doua saptamani din cauza blocajului bugetar, si care fusese inchisa si anterior timp de opt luni dupa uraganul Sandy, s-a redeschis duminica, spre marea bucurie a turistilor, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Este incredibil, este fantastic", a declarat, duminica, Erick Lira, In varsta de 28 de ani, un om de afaceri brazilian venit sa isi petreaca vacanta la New York, Impreuna cu partenera sa.
 
"Statuia Libertatii s-a deschis", se putea citi pe bannerele desfasurate pe strada principala care duce la monument.
 
"Oamenii sunt bucurosi, imi pun Intrebari", a declarat Marco Bedoya, un ghid care lucreaza pentru "Statue Cruises", compania care transporta vizitatorii pe insula pe care se afla statuia.
 
Inainte de redeschidere, compania a fost nevoita sa le restuie plata turistilor sau sa le ofere In schimb un tur In portul New York.
 
Statuia Libertatii va fi deschisa pAna joi, In conformitate cu un acord Incheiat Intre serviciile parcurilor nationale si statul New York, care a alocat 370.000 de dolari pentru redeschiderea monumentului si compensarea pierderilor generate de Inchiderea acestuia.
 
Parcurile nationale, Inchise si ele, au Incheiat un acord cu alte state, precum Arizona (sud-vest), Colorado (vest) sau Utah (sud) pentru a redeschide unele zone turistice, cum ar fi Marele Canion.
 
Statuia Libertatii a fost Inchisa timp de opt luni dupa uraganul Sandy, In octombrie 2012.
 
Peste 400 de obiective turistice controlate de guvernul federal sunt Inchise din cauza blocajului bugetar.

14 octombrie 2013 09:49
Modifică setările cookies