• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Statul Islamic a ucis in ultimele doua saptamani peste 700 de membri ai unui trib din Siria

Statul Islamic a ucis in ultimele doua saptamani peste 700 de membri ai unui trib din Siria

Jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) angajati in conflictul din Siria au ucis in ultimele doua saptamani peste 700 de membri ai unui trib care a incercat sa se opuna autoritatii lor in estul tarii, a anuntat sambata un ONG sirian.

Dintre cei 700 de membri ai tribului sunnit Shaitat ucisi, 100 sunt combatanti inarmati si restul civili, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Ei au fost ucisi in mai multe sate din provincia Deir ez-Zor, controlata in mare parte de SI.
 
"In ultimele doua saptamani, peste 700 de membri ai tribului Shaitat au fost ucisi in satele Ghranij, Abu Hamam si Kashkiye (...). Aproximativ 100 sunt membri inarmati si restul oameni civili", a precizat ONG-ul, care se sprijina pe o vasta retea de militanti si surse medicale.
 
Potrivit sefului OSDO, Rami Abdel Rahmane, "soarta a aproape 1.800 de membri ai acestui trib este necunoscuta".
 
Tribul Shaitat lupta de la sfarsitul lui iulie impotriva SI in cele trei sate, dupa arestarea a trei membri de-ai sai de catre jihadisti, care au incalcat astfel un acord intre cele doua tabere.
 
SI a preluat sub control o mare parte din provincia siriana Deir ez-Zor, pe care a integrat-o in "califatul" sau, proclamat la sfarsitul lui iunie pe teritorii vaste apartinand Sirie si Irakului.

17 august 2014 11:35
Modifică setările cookies