• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Steven Spielberg, pe primul loc in topul Forbes al celor mai influente celebritati

Steven Spielberg, pe primul loc in topul Forbes al celor mai influente celebritati

Cineastul Steven Spielberg se situeaza pe primul loc in topul Forbes pe 2014 al celor mai influente celebritati din Statele Unite ale Americii, surclasand-o pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey, informeaza Reuters.

Influenta lui Spielberg a crescut considerabil dupa cel mai recent film al sau, "Lincoln", care in 2013 a primit 12 nominalizari la Oscar - inclusiv pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun regizor - obtinand incasari de 275 de milioane de dolari la nivel mondial.
 
Conform publicatiei Forbes, 47% dintre persoanele care au participat la sondaj, in vederea realizarii clasamentului - dat publicitatii miercuri -, il considera pe regizorul american, in varsta de 67 de ani, o persoana influenta.
 
"Scorul de «influenta» al unei celebritati il reprezinta modul in care o anumita persoana este perceputa, din punctul de vedere al influentarii publicului si al semenilor", a declarat Gerry Philpott, presedinte al E-Poll Market Research, care a efectuat sondajul pentru Forbes.
 
Oprah Winfrey, in varsta de 59 de ani, care anul trecut se situa pe locul intai cu 49 %, ocupa locul secund in 2014, cu un grad de influenta de 45 % in randul oamenilor - scadere pe care Forbes o motiveaza prin retragerea sa din lumina reflectoarelor, pentru a se ocupa de postul de televiziune prin cablu OWN pe care il detine.
 
Intr-un clasament dominat in 2014 de regizori de film, George Lucas, creatorul seriei "Razboiul stelelor", se situeaza pe locul al treilea, desi, in ultimii ani, nu a fost foarte prezent in viata publica. In octombrie 2012, acesta si-a vandut compania Lucasfilm catre casa de productie Walt Disney pentru suma de 4,5 miliarde de dolari.
 
Locul al patrulea este ocupat de regizorul Ron Howard ("Rush: Rivalitate si adrenalina", 2013), iar cineastul Martin Scorsese se situeaza pe locul al cincilea. Cel mai recent film al acestuia "Lupul de pe Wall Street" este printre favoritele in cursa pentru Oscar, Leonardo DiCaprio castigand Globul de Aur anul acesta pentru cel mai bun actor principal intr-un film de comedie/ musical, in rolul speculantului financiar John Belfort.
 
Topul este completat de doctorul nutritionist Mehmet Oz (locul sase), de jurnalista Barbara Walters (locul sapte), de solistul formatiei U2 Bono (locul opt), scriitorul de benzi desenate Stan Lee (locul noua) si de comentatorul politic Rush Limbaugh (locul zece).

16 ianuarie 2014 12:04
Modifică setările cookies