• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Studiu: Romanii prefera sa cumpere telefoane noi

Studiu: Romanii prefera sa cumpere telefoane noi

Peste 80% dintre romanii care detin un telefon mobil spun ca au preferat sa cumpere aceste terminale noi, indiferent ca este vorba de un telefon obisnuit sau de smartphone, aceasta optiune fiind sustinuta de ofertele operatorilor telecom, dar si de garantia utilizarii fara probleme, potrivit GfK.

Potrivit sursei citate, valoarea totala a pietei de telefoane mobile si smartphone-uri noi a crescut cu 18% in primul trimestru din 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut, insumand 88 de milioane de euro, valoare estimata nesubventionata.
 
Noile modele de smartphone-uri lansate in ultima perioada au contribuit la cresterea acestui segment cu 58%, in timp ce segmentul de telefoane mobile obisnuite a inregistrat o scadere de 29%.
 
Persoanele care se orienteaza catre achizitionarea unui telefon obisnuit la mana a doua sunt in special cele care detin cartele telefonice, pentru ca nu necesita o investitie foarte mare, in schimb majoritatea abonatilor (95%) prefera terminale noi.
 
Cand vine vorba de smartphone-uri, barbatii, persoanele care au venituri personale scazute (mai mici de 1.000 lei), tinerii cu varste intre 19 si 24 de ani, dar si utilizatorii de cartele telefonice sunt interesati sa le achizitioneze la mana a doua.
 
Potrivit studiului, pentru aceste segmente, dorinta de a fi in pas cu tehnologia avansata se confrunta cu constrangerile de buget, la final beneficiul de a avea un gadget nou nemaifiind relevant. Rezultatele fac parte din GfK Romania Omnibus si sunt reprezentative la nivel national, pentru persoanele cu varsta de peste 15 ani, cu o marja de eroare +/- 3%.

20 iulie 2013 15:05
comentarii (1)

Comentarii (1)