• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA anunta inchiderea mai multor ambasade si consulate duminica

SUA anunta inchiderea mai multor ambasade si consulate duminica

Statele Unite au anuntat joi ca vor inchide duminica mai multe ambasade si consulate, in lume, din motive de securitate, potrivit AFP.

O purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, Marie Harf, a precizat ca este vorba despre o masura "de precautie", dar a refuzat sa ofere detalii despre o eventuala amenintare anume care sa justifice aceasta masura sau sa spuna care sunt ambasadele vizate.

"Departamentul de Stat a dat ordin mai multor ambasade si consulate sa ramana inchise sau sa isi suspende activitatea duminica, pe 4 august", le-a spus ea jurnalistilor. Aceasta decizie a fost adoptata ca masura de "precautie fata de angajatii nostri si cei care ar putea sa viziteze aceste institutii" americane, a adaugat ea.
 
Cele mai multe cladiri oficiale sunt inchise in Statele Unite duminica, prima zi a saptamanii de lucru in numeroase tari musulmane.
 
Statele Unite sunt deosebit de atente la masurile de securitate in ambasade si consulate, in urma atacului comis la Consulatul de la Benghazi, in Libia, pe 11 septembrie 2012, in care au fost ucisi ambasadorul american in aceasta tara si alti trei agenti americani.

2 august 2013 07:50
Modifică setările cookies