• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA asigura Rusia ca nu-l vor tortura si nu vor cere pedeapsa cu moartea pentru Edward Snowden

SUA asigura Rusia ca nu-l vor tortura si nu vor cere pedeapsa cu moartea pentru Edward Snowden

Statele Unite "nu vor cere pedeapsa cu moartea" contra lui Snowden, fostul consultant NSA blocat in aeroportul din Moscova, a declarat intr-un document secretarul american al Justitiei, Eric Holder, citat de AFP.

Aceasta declaratie a fost primita de catre ministrul rus al Justitiei, Alexandr Konovalov, dupa ce acesta l-a intrebat pe omologul sau american cu privire la statutul lui Edward Snowden.
 
Holder i-a explicat lui Konovalov ca temerile lui Snowden sunt "nejustificate" si nu reprezinta un motiv de a cere azil politic in Rusia.
 
"Snowden nu va fi torturat. Tortura este ilegala in Statele Unite", a afirmat Holder.
 
Ministrul american a mentionat ca Snowden "poate calatori" si parasi Rusia. "Desi i s-a revocat pasaportul pe 22 iunie 2013, Snowden continua a fi cetatean american. El este eligibil pentru a primi un pasaport cu valabilitate limitata pentru a se intoarce direct in Statele Unite", a declarat Holder, precizand ca tara sa este pregatita sa-i ofere lui Snowden "imediat" acest document.
 
"Consideram ca aceste asigurari sunt suficiente pentru a elimina motivele, potrivit carora Snowden ar trebui tratat drept refugiat sau sa beneficieze de azil, temporar ori de alt tip", a afirmat ministrul american.

27 iulie 2013 11:05
Modifică setările cookies