• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA considera nelegitime coloniile israeliene din teritoriile palestiniene

SUA considera "nelegitime" coloniile israeliene din teritoriile palestiniene

Statele Unite considera "nelegitime" activitatile israeliene de colonizare in teritoriile palestiniene, a reafirmat secretarul de Stat american John Kerry, citat de AFP.

"Consideram si am considerat intotdeauna coloniile ca fiind nelegitime", a declarat Kerry la incheierea unei reuniuni cu presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, la Bethleem, in Cisiordania.
 
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri ca "palestinienii continua sa creeze crize artificiale", dupa ce un lider palestinian a cerut suspendarea negocierilor din cauza continuarii activitatilor de colonizare. "Israelul respecta cu strictete termenii intelegerii in baza careia am inceput negocierile", a dat asigurari Netanyahu.
 
Secretarul de stat american, John Kerry, a sosit, marti seara, la Ierusalim, pentru o vizita menita sa relanseze negocierile de pace israelo-palestiniene, aflate in dificultate. Presa israeliana a dezvaluit ca Israelul propune ca actuala bariera de securitate din Cisiordania sa fie premisa negocierilor cu palestinienii, nu linia de demarcatie din anul 1967, asa cum cere Autoritatea Palestiniana. Bariera de securitate izoleaza 9,4% din teritoriul palestinian, inclusiv Ierusalimul de Est, iar palestinienii considera aceasta situatie inacceptabila. De altfel, Israelul vrea sa pastreze si unele colonii din Cisiordania, precum Beit El, Psagot si Nokdim. Purtatorul de cuvant al premierului Netanyahu nu a confirmat inca informatiile din presa.

6 noiembrie 2013 19:18
Modifică setările cookies