• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA consuma mai multa energie electrica cu beculetele de Craciun decat Etiopia intr-un an

SUA consuma mai multa energie electrica cu beculetele de Craciun decat Etiopia intr-un an

Cantitatea de energie electrica utilizata de luminitele de Craciun din SUA depaseste cu mult consumul anual de electricitate al unor tari sarace precum Etiopia sau Salvador, potrivit Center for Global Development.

Studiul arata ca luminile decorative care impodobesc brazii si ghirlandele de Craciun in SUA consuma 6,63 miliarde kilowati/ora, cu mult peste consumul anual national din Salvador (5,35 miliarde kilowati/ora), Etiopia (5,30 miliarde kilowati/ora) sau Tanzania (4,81 miliarde kilowati/ora).

Todd Moss si Priscilla Agyapong au ajuns la aceste concluzii dupa ce au combinat datele provenite dintr-un raport din anul 2008 al Departamentului american al Energiei cu datele furnizate de Banca Mondiala.  

Autorii cercetarii subliniaza de asemenea ca cele 6,63 miliarde de kilowati/ora nu reprezinta decat 0,2% din consumul total de energie anual al SUA si ca energia electrica utilizata de gospodariile americane nu reprezinta, in medie, decat un sfert din consumul total de energie al SUA.

"Cu alte cuvinte, 70% din electricitate este utilizata in afara domiciliilor, in zonele comerciale si industriale", sustin cei doi.

Potrivit ONU, ponderea consumului gospodariilor in consumul total de electricitate este una deosebit de mica in Coreea de Sud (14%), in timp ce atinge un nivel exceptional de mare in Ghana (57%).


24 decembrie 2015 08:08
Modifică setările cookies