• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA mobilizeaza armata in vederea unei posibile actiuni militare in Siria

SUA mobilizeaza armata in vederea unei posibile actiuni militare in Siria

Creste tensiunea in Orientul Mijlociu. Seful Pentagonului a anuntat in urma cu cateva ore ca a ordonat mobilizarea de forte armate pentru cazul in care presedintele Barack Obama ar decide o interventie militara in Siria.

Acuzatii de genocid in Siria. 1.300 de persoane, printre care femei si copii, ucise in urma unui atac chimic. Aceste declaratii vin in contextul in care regimul sirian este suspectat ca a folosit arme chimice care au provocat un numar mare de victime printre civili.
 
Alte surse de la Pentagon au anuntat ca Marina americana a desfasurat in Mediterana un al patrulea distrugator echipat cu rachete de croaziera.
 
Doctrina militara americana prevede folosirea rachetelor de croaziera la inceputul unui conflict, pentru a ''deschide calea'' si a elimina apararea antiaeriana.
 
Rusia sustine ca presupusul atac chimic din Siria este "o provocare planuita de mult timp", fiind un act de propaganda antisiriana, argumentand ca informatile despre atac indepusera sa circule pe Internet cu cateva ore inainte de incident.
 

24 august 2013 11:04
Modifică setările cookies