• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA si Israelul si-au pierdut dreptul de vot la UNESCO

SUA si Israelul si-au pierdut dreptul de vot la UNESCO

Statele Unite ale Americii si Israelul au pierdut automat, vineri, dreptul de vot la UNESCO deoarece nu au prezentat niciun angajament privind contributia lor financiara catre aceasta organizatie, a declarat o sursa din cadrul agentiei ONU, potrivit Mediafax.

SUA si Israel au incetat sa isi mai achite contributia dupa primirea Palestinei, la 31 octombrie 2011, in cadrul UNESCO. 

Retragerea Statelor Unite a provocat o mare criza financiara in cadrul organizatiei, care a trebuit sa gestioneze o reducere cu 22% a bugetului sau, care a trecut de la 653 la 507 milioane de dolari.  Pentru a-l respecta, aproximativ 300 de persoane risca sa isi piarda locul de munca.

Agentia ONU avea 1.200 de angajati la sediul din Paris in 2012 si alti 900 in lume.  In pofida acestor dificultati, directoarea generala a UNESCO, Irina Bokova, de nationalitate bulgara, a reusit sa stranga 75 de milioane de dolari pentru a face fata acestei crize si a fost realeasa la inceputul lui octombrie.

UNESCO a fost fondata la data de 16 noiembrie 1945. Scopul organizatiei este de a contribui la pacea si securitatea lumii prin promovarea colaborarii intre natiuni in diverse domenii.

Romania este membra UNESCO din 27 iulie 1956.


8 noiembrie 2013 17:26
Modifică setările cookies