• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Suspectii romani in furtul de tablouri de la Rotterdam vor sa fie judecati in Olanda

Suspectii romani in furtul de tablouri de la Rotterdam vor sa fie judecati in Olanda

Cei trei romani acuzati de furtul a sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, in octombrie, vor sa fie judecati in Olanda, a declarat avocatul lor pentru ziarul olandez Telegraaf, relateaza site-ul DutchNews.nl, citat de Mediafax.

Procuratura olandeza a anuntat anterior ca a decis sa nu declanseze procedurile in vederea extradarii celor trei, anuntand ca acestia urmeaza sa fie judecati in Romania. Unii experti juridici au apreciat ca acesta este un "pas obisnuit", potrivit site-ului.
 
Insa avocatul celor trei, Bogdan Cimbru, a declarat pentru ziarul Telegraaf ca, daca nu sunt judecati in Olanda, "picturile nu vor fi recuperate niciodata". "Au spus acest lucru foarte clar", a subliniat el pentru publicatia olandeza.
 
Cei trei sunt ingrijorati de eventualitatea ispasirii unei pedepse in inchisori din Romania si apreciaza ca nu vor beneficia de un proces corect. Ei vor sa incheie o intelegere cu procuratura olandeza, a mai spus avocatul, citat de site.
 
Furtul a avut loc pe 16 octombrie si s-a desfasurat in doar cateva minute. Tablouri ale lui Monet, Picasso, Matisse si Gauguin se afla printre operele furate.

14 martie 2013 12:42
Modifică setările cookies