• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sute de oameni si-au ingropat capul in nisip ca sa protesteze fata de ignorarea incalzirii globale la G20

Sute de oameni si-au ingropat capul in nisip ca sa protesteze fata de ignorarea incalzirii globale la G20

400 de australieni si-au ingropat capetele in nisip pe o plaja din Sidyney, pentru a protesta fata de refuzul premierului Tony Abbott de a include chestiunea incalzirii globale pe agenda de lucru a Summitului G20 din acest weekend, relateaza independent.co.uk.

Protest inedit a avut loc dupa ce premierul australian a dat publicitatii o declaratie in care a spus ca "locurile de munca si cresterea economica" ar trebui sa reprezinte chestiunile principale ce vor fi discutate la Summitul G20 din acest weekend, nu "ceea ce s-ar putea intampla peste 16 ani" ca urmare a incalzirii globale.

Luna trecuta, el ar fi spus ca "industria carbunelui este buna pentru omenire". 

La protest au participat inclusiv femei si oameni de afaceri in costume business, care s-au declarat exasperati de faptul ca Australia refuza sa faca mai mult in domeniul ecologiei, in contextul in care Statele Unite si China au incheiat in urma cu cateva zile un acord istoric, care limiteaza emisiile de carbon ale celor doua state. In iulie, Australia a devenit una dintre putinele tari din lume care a adoptat o masura contrara eforturilor comune depuse de statele lumii impotriva incalzirii globale, abrogand o taxa care fusese instaurata anterior pentru a limita emisiile de gaze cu efect de sera.

Summitul G20 va avea loc in perioada 15-16 noiembrie in orasul australian Brisbane.


14 noiembrie 2014 18:05
Modifică setările cookies