• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tablou de Norman Rockwell, vandut pentru suma record de 46 mil. dolari

Tablou de Norman Rockwell, vandut pentru suma record de 46 mil. dolari

Tabloul "Saying Grace", de Norman Rockwell, a fost vandut miercuri pentru suma de 46 de milioane de dolari, in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby's la New York, stabilind un nou record pentru o opera de arta americana, informeaza reuters.com.

Pictura "Saying Grace", ce infatiseaza o familie menonita care se roaga intr-un restaurant, a aparut in 1951 pe coperta revistei americane The Saturday Evening Post, care a fost votata de cititori preferata anului. 

Recordul precedent, stabilit de o pictura americana vanduta la licitatie, i-a apartinut tabloului "Polo Crowd", de George Bellows, care a fost adjudecata pentru suma de 27,7 milioane de dolari in 1999. 

La licitatie au luat parte doi ofertanti prin telefon, ramasi anonimi, care au licitat peste noua minute pentru achizitionarea tabloului. 

Tripticul "Three Studies of Lucian Freud", pictat de Francis Bacon in 1969, a fost adjudecat, luna trecuta, la New York, pentru suma de 142,4 milioane de dolari, devenind cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata la licitatie. 


5 decembrie 2013 12:36
Modifică setările cookies