• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tablourile furate din Olanda. Operele de arta nu ar fi fost arse

Tablourile furate din Olanda. Operele de arta nu ar fi fost arse

Olga Dogaru si-a schimbat, luni, declaratia in dosarul privind furtul de tablouri din Olanda si a aratat in fata judecatorilor ca ea nu ar fi ars tablourile, asa cum a sustinut anterior intr-o declaratie data in fata procurorilor, care a fost prezentata in rechizitoriul trimis Judecatoriei Sector 3.

Olga Dogaru a aratat in fata instantei ca i-a fost teama pentru situatia fiului ei, Radu Dogaru, de la momentul arestarii acestuia, dar ca nu a avut nicio treaba cu furtul tablourilor. Ea a precizat ca a crezut ca-i face un bine daca intervine in rezolvarea problemei tablourilor, noteaza Mediafax.
 
Intrebata de presedintele completului de judecata ce s-a intamplat cu tablourile, Olga Dogaru a spus ca distrugerea acestora este cercetata intr-un dosar desprins din cel privind furtul, declarand: "Eu nu am ars tablourile".
 
Instanta Tribunalului Bucuresti urmeaza sa decida daca Eugen Darie, Radu si Olga Dogaru raman in arest sau vor fi
judecati in libertate in dosarul privind furtul celor sapte tablouri.
 
In 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si, in lipsa, pe Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.
 
Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu si Olga Dogaru au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.
De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
 
Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, este acuzata ca ar fi transportat si ascuns tablourile care au fost furate de la muzeul din Rotterdam.
 
Dosarul va fi luat in discutie de magistratii Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti, primul termen de judecata fiind stabilit in 13 august.

22 iulie 2013 17:09
Modifică setările cookies