• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Taifunul Wipha creeaza probleme mari la centrala nucleara de la Fukushima

Taifunul Wipha creeaza probleme mari la centrala nucleara de la Fukushima 

Operatorul centralei avariate Fukushima a anuntat in noaptea de miercuri spre joi ca a descoperit apa radioactiva intr-o fosa care duce catre mare, probabil din cauza ploilor provocate de taifunul Wipha, relateaza AFP.

Niveluri de 1.400 pana la 2.300 de becquerel/litru de raze beta (provocate in special de strontiu 90) au fost depistate in apa din aceasta fosa care face legatura intre o zona in care sunt instalate rezervoare de apa radioactiva si Oceanul Pacific, potrivit Mediafax.

Nivelul de 1.400 de becquerel/litru a fost depistat la aproximativ 150 de metri de mare, iar valori superioare de 2.000 si 2.300 de becquerel/litru in alte doua locuri situate in amonte.  Acestea sunt cele mai ridicate valori de pana in prezent, masurate in aceste puncte in care se fac controale in fiecare zi.  "Credem ca din cauza taifunului, ploaia a antrenat cu ea pamantul contaminat in fosa", ceea ce a condus la cresterea radioactivitatii, a explicat TEPCO intr-un mesaj electronic. 

"Vom proceda la curatirea" zonei, a adaugat compania care trebuie sa verifice, de asemenea, ce posibile efecte ar avea aceasta situatie asupra apei marii.


17 octombrie 2013 09:48
Modifică setările cookies