• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Talibanii au atacat palatul prezidential din Kabul

Talibanii au atacat palatul prezidential din Kabul

Palatul prezidential afgan este vizat de un atac lansat de insurgenti marti dimineata in centrul Kabulului, a anuntat un oficial din cadrul politiei pentru AFP, in timp ce mai multe explozii si focuri de arma s-au auzit in oras.

"Atacul s-a produs la una dintre intrarile (in palat), in apropiere de Ministerul Apararii", a declarat oficialul citat. Fumul se ridica deasupra acestei zone, unde se afla numeroase cladiri oficiale si ambasade, a constatat un jurnalist al AFP.
 
Rebelii talibani au revendicat atacurile aflate in desfasurare, marti dimineata, in centrul Kabulului, afirmand ca prima lor tinta o reprezinta birourile CIA, dar si cladirile din apropiere, intre care palatul prezidential, relateaza AFP.

"Un important grup de combatanti a atacat biroul CIA, precum si palatul si Ministerul Apararii", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al insurgentilor, Zabihullah Mujahid.
 
Atacul lansat marti dimineata la Kabul de catre rebelii talibani afgani impotriva birourilor CIA si palatului prezidential s-a incheiat si toti atacatorii sunt morti, a declarat seful politiei din oras, relateaza AFP.
 
Cel putin trei atacatori au fost ucisi, a adaugat seful politiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, care a precizat ca nu au fost inregistrate victime in randul fortelor de securitate afgane.

25 iunie 2013 07:45
Modifică setările cookies