• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Telefonul mobil poate fi reincarcat cu ajutorul urinei - studiu

Telefonul mobil poate fi reincarcat cu ajutorul urinei - studiu

Telefonul mobil poate fi reincarcat cu ajutorul urinei, afirma o echipa de cercetatori britanici care spun ca au reusit de curand aceasta premiera mondiala, noua tehnologie bazandu-se pe baterii cu combustibili microbieni, informeaza AFP. 

Oamenii de stiinta spun ca au produs suficient de multa electricitate pentru a trimite SMS-uri, sa navigheze pe internet si chiar sa efectueze un scurt apel telefonic. Studiul lor a aparut marti in revista Physical Chemistry Chemical. 

Ei spera sa dezvolte noua tehnologie, care se bazeaza pe baterii cu combustibili microbieni, pentru a realiza o incarcare completa a unui telefon mobil.  Studiul a fost coordonat de Ioannis Ieropoulos, profesor la West of England University, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Bristol si de la Bristol Robotics Laboratory. 

"Urina noastra este o sursa inepuizabila. Ceea ce este formidabil in cazul ei este faptul ca nu vom mai depinde de capriciile vantului sau de soare", a adaugat Ioannis Ieropoulos, un expert in electricitatea microbiana. 

Tehnologia bateriei cu combustibili microbieni permite producerea de electricitate direct din descompunerea materiei organice, deschizand astfel calea spre exploatarea industriala a unor combustibili cu costuri foarte joase sau chiar in regim de gratuitate, informeaza Mediafax.


17 iulie 2013 18:13
comentarii (1)

Comentarii (1)