• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tensiunile escaladeaza din nou in Balcani. Presedintele sarb se declara pregatit sa trimita armata in Kosovo

Tensiunile escaladeaza din nou in Balcani. Presedintele sarb se declara pregatit sa trimita armata in Kosovo

Amenintarile cu razboiul sunt inacceptabile intr-un moment in care Kosovo este interesat sa isi normalizeze relatiile, a declarat presedintele kosovar Hashim Thaci dupa ce presedintele sarb Tomislav Nikolic a spus ca el este gata sa trimita o armata in Kosovo, relateaza luni agentia macedoneana de presa MIA.

Thaci a scris pe Facebook ca este multumit de faptul ca autoritatile din Kosovo au evitat tensiunile politice si au pastrat securitatea regiunii prin oprirea 'unui tren ilegal si de propaganda' sa intre in Kosovo, in timp ce Belgradul 'din pacate continua o campanie inacceptabila de provocari constante'.

Un tren sarb oprit la granita cu Kosovo si pe care scria "Kosovo este sarb" a alimentat o criza majora in Balcani si a escaladat o potentiala disputa Rusia-Occident pe acest subiect.

Duminica, Serbia i-a acuzat pe liderii din Kosovo ca "vor razboi" si a avertizat ca va apara "fiecare bucatica" a teritoriului ei, la o zi dupa ce trenul, decorat provocator cu simboluri crestin ortodoxe sarbe si steaguri, a fost impiedicat sa intre in Kosovo.


16 ianuarie 2017 13:45
Modifică setările cookies