• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Terorist, retinut la Bucuresti pentru tentativa de asasinat asupra unor diplomati straini

Terorist, retinut la Bucuresti pentru tentativa de asasinat asupra unor diplomati straini

Un cetatean irakian a fost retinut de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru tentativa de asasinat asupra diplomatilor britanici si ai SUA din Romania.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala efectueaza cercetari fata de inculpatul Khr Karim Friad (38 de ani), cetatean irakian, pentru savarsirea unor infractiuni privind prevenirea si combaterea terorismului, se arata intr-un comunicat al DIICOT, citat de Mediafax.
 
Khr Karim Friad a fost depistat in flagrant delict, pe raza municipiului Bucuresti, in zona sediului ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, avand asupra sa un cutit cu lungimea de 22 cm.
 
Din cercetari a rezultat ca inculpatul, adept al regimului Sadam Hussein, s-a deplasat pe teritoriul Romaniei in scopul savarsirii de acte teroriste, respectiv cu intentia de a comite infractiuni contra vietii, integritatii corporale sau sanatatii unor diplomati ai Marii Britanii si SUA in Romania, in semn de protest fata de actiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian, arata DIICOT.
 
Procurorii DIICOT au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DCCO - Biroul de Investigare a Terorismului.

15 decembrie 2012 10:51
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies