• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
The British Museum a lansat un ghid istoric gay

The British Museum a lansat un ghid istoric gay

The British Museum din Londra a lansat un ghid istoric care se concentreaza pe elementele dedicate homosexualitatii descoperite in colectia sa, informeaza BBC in editia electronica, preluat de Mediafax.

"A Little Gay History" prezinta ilustratii cu obiecte diverse, precum un stravechi papirus egiptean, scenele erotice de pe cupa romana Warren si imagini de David Hockney.
 
Scris de curatorul Richard Parkinson, ghidul exploreaza portretizarile artistice ale faptului de a fi gay si dificultatile in gasirea unor inregistrari despre atractia fata de acelasi sex. Ghidul este insotit de o inregistrare audio explicativa, in care vocea naratorului este asigurata de actorul Simon Russell Beale.
 
Lansat in aceeasi perioada cu London Pride Festival, festivalul gay care are loc in aceasta saptamana la Londra, inregistrarea audio - pe care mai apar artista Maggi Hambling si scriitoarea Kate Smith - prezinta o serie de obiecte-cheie din colectia celebrului muzeu britanic.
 
Proiectul acestui ghid a inceput prin campania "Same-sex desire and gender identity", lansata in cadrul evenimentului LGBT History Month din 2010.
 
De atunci, proiectul a luat amploare si a fost finalizat sub forma ghidului creat de Richard Parkinson, care recunoaste importanta modelelor gay de-a lungul istoriei umane.

24 iunie 2013 15:01
Modifică setările cookies